Nuo vaikystės svajojau apie kepyklėlę arba jaukų šeimos restoranėlį. Iš pradžių smėlio dėžėje, o vėliau jau ir virtuvėje valandų valandas praleisdavau gamindama torčiukus, pyragėlius ir visa, kas saldu… Jei kas nors klausdavo mano nuomonės apie deserto skonį, galėdavau pateikti ilgą išsamią jo analizę. Manau, kad turiu įgimtą skonio jausmą, kuris, matyt, ir nuvedė konditerijos keliu.

Pradėjusi gyventi savarankiškai, nuolat mokiausi konditerijos paslapčių, ji buvo pagrindinis mano susidomėjimo šaltinis. Išvažiavau mokytis į Barseloną, vėliau mokslus tęsiau Prancūzijoje bei Ispanijoje pas geriausius konditerius, žymiausius pasaulio šefus – asistavau jiems ir iš jų mokiausi. Mokausi iki šiol. Juk pasaulyje nuolat atsiranda vis naujų technologijų naujiems skoniams, spalvoms, formoms išgauti ir patenkinti kiekvieną mūsų skonio, uoslės ir regos receptorių.

Kai gaminu, visiškai pasineriu į kūrybą. Viską darau su begaline meile. Naudoju aukščiausios kokybės ingredientus. Žengiu koja kojon su moderniomis tendencijomis. Mano desertai išsiskiria gaivumu, skirtingų tekstūrų deriniais. Mėgstu stebinti ryškiais uogų skoniais. Naudoju pačios aukščiausios kokybės uogų tyres, dievinu tekstūrų įvairovę. Labiausiai patinka gaminti prancūziško stiliaus skanėstus, dengtus veidrodine glazūra, įvairiausių skonių orinukus (pr. macarons), amerikietiško stiliaus biskvitinius aukštus tortus. Žinoma, su malonumu kepu ir nuostabius mamos medaus tortus, įvairiausius tradicinius pyragus. Tačiau nepavyksta atsispirti troškimui paprastuosius tradicinius saldumynus šiek tiek patobulinti – pridėti spanguolių-rozmarinų natą, praturtinti namų gamybos sūria karamele su Fleur de Sel (prancūziška gėlių aromato druska, suteikianti ypatingai švelnų skonį). Nustebinti visada pavyksta priderinus traškų migdolų sluoksnį ar filadelfijos sūrio kremą su apelsinų žiedų (fleur d’ Oranger) aromatu. Kūryboje ribų neturiu, todėl jūsų šventei sukursiu kažką paslaptingai skanaus.

Desertuose stengiuosi perteikti skonių įvairovę. Mėgstu saldumą derinti su gaivumu. Gamindama siekiu, kad pajustumėte tą jausmą, kai pirmiausiai gomurį pasiekia saldumas, vėliau atsiskleidžia uogų skonis, o pabaigoje pajuntamas nepakartojamas traškaus sluoksnio tirpimas burnoje. Mano nuomone, desertai turi burnoje palikti mažą paslaptį…

Kas vakarą svajoju, kaip mano studijoje renkasi žmonės ir visus juos – pažįstamus, ar matomus pirmą kartą – priimu šiltai, kaip labiausiai laukiamus svečius. Taigi, atėjo laikas atsidaryti savo studiją – Lalene. Su nekantrumu laukiu, kada galėsiu iš viso pasaulio parsivežtas žinias atskleisti mokymuose savo naujuose jaukiuose desertų namuose. Nekantrauju, kada galėsiu jus stebinti saldžiais savo kūrybos gaminiais… Esu paruošusi daug daug siurprizų ir smagių naujienų jums. Labai tikiuosi, kad jūs, mano būsimi svečiai, padėsite man sulaukti to momento ir kartu su jumis atšvęsime saldžios studijos atidarymą.

Su saldžiausiais linkėjimais,
Jelena Aleksandravičienė